Executive coaching

Ons doel als coach is praktisch en concreet ervoor te zorgen dat u in beweging komt, dat u uw eigen persoonlijkheid zo kunt inzetten dat u aan de eisen van uw functie kunt voldoen.

Anne de Haas

 

Executive coaching is bedoeld voor leidinggevenden, directieleden, bestuurders en toezichthouders die behoefte hebben aan ondersteuning bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De individuele executive coachvraag is in generieke zin gericht op het vergroten van het handelingsperspectief, het versterken van de draagkracht en het in staat zijn om meer van binnenuit, vanuit jezelf te bewegen. Tijdens de kennismakingsfase wordt de coachvraag specifiek gemaakt naar gerichte persoonlijke ontwikkeldoelen. Het  traject wordt op maat afgestemd op  jouw ontwikkeldoelen en werkt met wat zich tijdens de sessies aandient. Dit komt de effectiviteit enorm ten goede en hierdoor zijn resultaten in de praktijk direct merkbaar.

View the embedded image gallery online at:
https://www.dehaas.nl/aanbod/executive-coaching#sigProIdd6b01d06dc

Inhoud

Het executive coach traject bestaat uit  zeven sessies inclusief de Slow Insights Survey (geeft inzicht in ontwikkel-belemmer-koester en uitgangspunten) en is er dus op gericht om aan de hand van jouw individuele coachvraag te coachen op jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling. De training bestaat uit vier fasen:

 1. Kennismaking: 
  Na een eerste veelal telefonisch en of email intake, volgt het kennismakingsgesprek waarin een eerste verkenning op achtergrond en coachvraag aan de orde komt. Het trajectvoorstel wordt besproken en indien nodig aangepast of aangevuld. In dit eerste gesprek vindt natuurlijk ook de kennismaking tussen jou en de coach plaats en wordt de Slow Insights Survey als onderdeel van de verkenningsfase.
 2. Verkenning:
  De coachvraag wordt verder verkend aan de hand van actuele zaken die zich voordoen en de ingevulde Slow Insights Survey.  Prioriteiten en ontwikkeldoelen wordt waar nodig bijgesteld. In deze verkenningsfase krijg je (nieuwe) inzichten en wordt zich bewust van onderliggende patronen, aannames, overtuigingen en blokkades die jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling mogelijk in de weg staan.
 3. Verdieping:
  Vanuit de verkregen inzichten en bewustwording wordt in de verdiepingsfase stil gestaan, vertraagd, op de zintuigelijke waarnemingen: gericht op het voelen van binnenuit en de emoties die dit oproept. Je werkt  aan jouw (zelf) helend vermogen en bent je meer en meer bewust van je invloed op je eigen ontwikkeling en voelt het (zelf)vertrouwen bij jezelf.
 4. Verbinding:  
  Je leert om stil te staan in het hier en nu en vanuit de verbinding tussen je hoofd, hart , buik waar te nemen. Vanuit hieruit ga je de open verbinding met anderen en met je omgeving aan en bent alert wat dit doet, welk effect dit heeft. De ontwikkeldoelen en prioriteiten worden tegen het licht van het  training gehouden en  je bespreekt jouw volgende stappen. Het coachtraining is een vertrekpunt en zeker geen eindpunt

Resultaat

Aan het einde van het coachtraject heb je zichtbare stappen(voor jezelf en anderen) gezet in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je hebt een merkbare aanzet gemaakt om je specifieke ontwikkeldoelen te realiseren en je  bent in staat om voor jezelf de vervolgstappen neer te zetten (al dan niet met ondersteuning van buiten) om hier verder aan te werken.

Opzet

Het traject vind in een periode van 3 tot 6 maanden plaats afhankelijk van de individuele coachvraag en de urgentie van de ontwikkeldoelen.  De vier fasen en de zeven sessies zijn in een raamwerk opgezet vanuit de ervaring die we met executive coaching hebben. Indien de coachvraag om een andere aanpak cq. raamwerk vraagt dan richten wij dit op maat  in. De coaching vindt plaats op onze eigen praktijkruimte of op een locatie die jouw voorkeur geniet. Voorafgaande aan het traject  vullen de coachee  de Slow Insights Survey in. Deze survey met 100 stellingen geeft inzicht in persoonlijke ontwikkel-belemmer-koester- en uitgangspunten. Door de 360gr feedback geeft de survey inzicht in het beeld dat anderen over deze punten hebben.

De coaching wordt uitgevoerd  door één van onze vaste coaches:  Hans Heijnen en/of Christianne Nagel en/of Rijk Jurg en/of Corinne Vermeulen. Het is mogelijk dat tijdens het coachtraining met twee coaches wordt gewerkt.

Indien je meer wilt weten en/of voor het maken van een afspraak en/of een prijsopgave, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of één van de coaches!